Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Švajcarska gradovi i jezera
MONTREJ – VIVEJ – ŠION – LOZANA – BERN – CIRIH
PREPORUČUJEMO: INTERLAKEN – po mišljenju turista iz celog sveta najbolji doživljaj Švajcarske, LUCERN – jedan od najlepših gradova Švajcarske 

TERMIN: 03. oktobar
Putovanje:  BUS

CENA : 745 EURA
FIRST MINUTE DO 15. 06.2024.: 645 EURA
DETE DO 9 GODINA: 599 EURA

ARANŽMAN  OBUHVATA :
- prevoz modernim turist. autobusom, klima, dvd...
- 1 noćenje sa doručkom u okolini Milana/hotelu sa 3*
- 1 noćenje sa doručkom u Ženevi, hotel sa 3*
- 1 noćenje sa doručkom u okolini Berna, hotel sa 3*
- 2 noćenja sa doručkom u Cirihu, hotel sa 3*
- 1 noćenje sa doručkom na potezu Vilah-Kranjska gora, u hotelu sa 3*
- Program plus Holiday: Šafhauzen i Lihtenštajn
- vodiča agencije i troškovi organizacije

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
- takse za sve hotele €, plaćaju se na recepciji hotela
- međunarodno putno zdravstveno osiguranje- preporuka agencije je da putnik bude osiguran
- fakultativne programe i ulaznice
- ostale nepomenute usluge.

FAKULTATIVNO:
Minimum prijavljenih za realizaciju fakultativnih izleta je 30 putnika.
- INTERLAKEN + ŠION (autobus, karta za voz GOLDEN PASS EXPRESS TRAIN do Interlakena, vodič) 90 €, doplata za I klasu 40€ GOLDEN PASS EXPRESS TRAIN: broj mesta ograničen!
- LUCERN (autobus, vodič) 65 €

DOPLATE:
- DODATNO SEDIŠTE U AUTOBUSU (2 noćne vožnje)....................................................... 80 €
- JEDNOKREVETNA SOBA ............................................................... 270 €

TRANSFERI: ČAČAK, KRALJEVO – gratis! NIŠ, ALEKSINAC: 30€

1. dan 27.04. KRAGUJEVAC (ČAČAK-KRALJEVO) – BEOGRAD -(NOVI SAD) – MILANO
Polazak iz Kragujevca u 3:00, transfer za putnike iz Čačaka i Kraljeva, Beograda u 5:00 (na autoputu NIS petrol Sava Novi Beograd), transfer za putnike iz Novog Sada 5:10 (Lokomotiva). Putovanje kroz Hrvatsku i Sloveniju do Italije. Pauze za odmor prema potrebi. Smeštaj u hotel u okolini Milana. Noćenje.

2. dan 28.04. MILANO – ŠAMONI -ŽENEVA
Doručak. Putovanje severozapadom Italije. Putovanje ispod Montblana. Ulazak u Francusku, panorama glečera i predah u zimskom centru Šamoni. Odlazak za Švajcarsku. Obilazak Ženeve kulturnog centra frankofonske Švajcarske i jedne od diplomatskih prestonica sveta. Smešten na granici sa Francuskom, na Ženevskom jezeru i reci Rona koja ističe iz jezera. Evropsko je sedište UN i mnogobrojnih međunarodnih organizacija. Šetnja centrom grada, preko mosta Monblan, do katedrale, gradske većnice i impresivnog spomenika velikanima Reforme – Žanu Kalvinu, Gijomu Farelu, Teodoru de Bezu i Džonu Noksu. Slobodno vreme za šetnju pored jezera. Smeštaj u hotel. Noćenje.

3.dan 29.04. ŽENEVA – LOZANA – (ŠION – MONTREJ – INTERLAKEN) – BERN
Doručak. Dolazak u Lozanu, u pratnji vodiča obilazak grada nastalog na severnoj, sunčanoj strani Ženevskog jezera. Grad je prestonica svetskog sporta sa sedištem Međunarodnog olimpijskog komiteta i Olimpijski muzej u prelepom parku „Mon Repos“. Grad je izgrađen na tri brda, okružen padinama prekrivenim vinogradima, sa Ženevskim jezerom u podnožju. Savojski Alpi se impresivno uzdižu sa suprotne francuske obale jezera. Atraktivni stari grad je uglavnom bez automobila. Male uličice sa kafićima i buticima oblikuju ulični pejzaž u srednjovekovnom centru grada. Predlog agencije, polazak na najatraktivniju doživljaj po oceni miliona turista iz celog sveta vožnju Švajcarskom železnicom do Interlakena-fakultativno. U okviru ovog izleta dolazak do obližnjeg savršeno očuvanog srednjevekovnog zamka Šijon, nekadašnje carinarnice i kasnije zatvora, ovekovečenom u Bajronovom delu “Zatvorenik iz Šijona”. Dolazak u Montrej, mondensko mesto na obali Ženevskog jezera. Panoramsko razgledanje grada duž obale uz koju se nižu najluksuzniji hoteli, internacionalne škole. Ukrcavanje na voz, čarobno putovanje kompozicijom uz uživanje u prekresnim predelima Švajcarskih Alpa i kristalno bistrih jezera. Putovanje vozom traje od 2,5 do 3h. Popodne dolazak u Interlaken, šetnja živopisnim gradićem ušuškanim izmedju jezera Thun i Brienz. Za putnike koji ne idu na izlet, slobodno vreme do uveče u Lozani. Nastavak putovanja za Bern, Smeštaj u hotel u okolini. Noćenje.

4.dan 30.04. BERN – CIRIH
Doručak. Obilazak Berna u pratnji vodiča. Stari grad Bern je pod zaštitom UNESCO-a, grad sa 6 kilometara arkada – meštani ih zovu “Lauben” – može se pohvaliti jednom od najdužih šetališta za kupovinu u Evropi. Srednjovekovni duh ovog grada sa brojnim fontanama, fasadama od peščara, uskim ulicama i istorijskim kulama je jedinstven. Izdignuta bašta ruža iznad Parka medveda i platforma tornja katedrale visoke 100 metara pružaju najbolji pogled na stari grad oko kojeg teče reka Aare. Ovde je živeo slavni fizičar Albert Ajnštaj početkom 20. veka. Nastavak putovanja i dolazak u Cirih, ekonomska prestonice zemlje i jedan od najznačajnijih bankarskih centara Evrope, leži na obalama reka Limat i Šil i Ciriškog jezera. Bilo na kafi ili pivu u restoranu na obali ili na krstarenju Ciriškim jezerom sa pogledom na Alpe: grad je praktično bez premca kada je u pitanju kombinovanje kosmopolitskog duha, prirode i uživanja. Stari grad Ciriha impresionira svojim istorijskim zgradama, slikovitim uličicama i, naravno, znamenitošću Ciriha, crkvom Grosminster . Nakon panoramnog razgledanja, obilazak grada pešice. Impozantna katedrala sa dva zvonika, čuvena Politehnička škola, crkva svete Marije ukrašena Šagalovim vitražima, švajcarski Nacionalni muzej… Gradsko jezgro: Trg Lindenhof, šetnja jednom od najelegantnijih trgovačkih ulica u Evropi – Banhofštrase, dugom više od kilometar. Smeštaj u hotel. Slobodno veče. Noćenje.

5.dan 01.05. CIRIH – (LUCERN) – CIRIH oko 120 km
Posle doručka odlazak za Lucern (f). Obilazak po mnogima najlepšeg grada švajcarske.Izgrađen na obalama Firvaldštatskog jezera i reke Rojs, okružen alpskim vrhovima pod večitim snegom. Poznat je po najstarijem pokrivenom drvenom mostu u Evropi iz XIII veka. Šetnja obalom jezera, kraj fracinskanske i jezuitske crkve, prelazak preko jedinstvenog pokrivenog mosta; obilazak stare gradske četvrti, oko vinske pijace, kućama oslikanim fasadama. Odlazak do Spomenika umirućem lavu, podignutom u znak sećanja na pripadnike Švajcarske garde, pale braneći Luja XVI u Parizu, za vreme Francuske revolucije. Još jedan doživljaj nezaboravan doživljaj lepog okoliša vožnjom po Firvaldštatskom jezeru (fakultativno). Popodne povratak u Cirih. Slobodno vreme. Noćenje.

6.dan 02.05. CIRIH – ŠAFHAUSEN –LIHTENŠTAJN – VILAH
Posle doručka napuštanje hotela. PROGRAM PLUS HOLIDAY: Šafhauzen i Lihtenštajn – GRATIS! Putovanje do Šafhauzena. Dolazak do dvorca Laufen, odakle se pruža panorama 3 vodopada na Rajni, širine 150m, jedinstven doživljaj švajcarske prirode. Vodopadi izgledaju veličanstveno, kao da se priroda potrudila da imamo sjajnu scenu za fotografisanje. Pored dvorca nalazi se vidikovac sa kojeg se pruža fascinantan pogled na vodopade. Dolazak u kneževinu Lihtenštajn, jednu od najmanjih država Evrope ušuškanu izmedju Švajcarske i Austrije. Šetnja Vaduzom, glavnim gradom Kneževine Lihtenštajn. Prestonica ove države koja se graniči sa Švajcarskom i Austrijom je dom za svega 5.000 stanovnika što ga čini jednim od najmanjih glavnih gradova na svetu, ali i zvanično najbogatijom zemljom na svetu. Nastavak putovanja pored Insbruka i uveče dolazak u okolinu Vilaha. Smeštaj u hotel i noćenje.

7. dan 03.05. KRANJSKA GORA – BLED – SRBIJA
Doručak. Posle doručka odlazak na Bled i slobodno vreme za šetnju pored jezera, kafu i čuvene krempite. Predlog agencije vožnja brodom do Bledskog ostrva, šetnja do crkve i bunara želja. Slobodno vreme do 12:00h. Nastavak putovanja za Srbiju, sa usputnim pauzama za osveženje. Za putnike iz Novog Sada, organizovan je transfer od Rume. Uveče dolazak u Novi Sad/Beograd i Kragujevac.
CENA: Izražena u evrima, plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
 - 30% pri rezervaciji, a ostatak u mesečnim ratama. Poslednja rata 15 dana pre putovanja.

INSTRUMENTI PLAĆANJA: gotovina, čekovim građana, 
PLATNE KARTICE: VISA, DINA, MASTER CARD.

HKG

Organizator putovanja je turistička agencija Holiday, broj licence OTP 250/2021 kategorija A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Holiday. OUP

Preporuka

Ovde bismo opet izdvojili vaše ponude